3 de des. 2007

Plaça Catalunya el passat 1 de desembre

2 comentaris:

Umbrio ha dit...

Finalment, quanta gent es va congregar a la manifestació? Quines eren les frases més corejades durant el trajecte? Va haver-hi connotacions negatives en forma de disturbis, insults o similars?

David ha dit...

Doncs evidentment no vaig comptar tota la gent que hi va anar. El que sí m'aventuro a dir és que érem més de dos-cents mil.

I en que em baso per fer aquesta afirmació? En uns petits càlculs que he fet a posteriori. El recorregut de manifestació (veure http://tinyurl.com/24dur9) ocupa una superfície aproximada de 7,9 ha., que són 79.000 metres quadrats. Si comptem 3 persones per metre quadrat (gens descabellat, i els que hi van ser ho saben) ja obtenim 237.000 persones.

Els càlculs anteriors vénen a dir que quan la capçalera de la manifestació va arribar a Estació de França, de Plaça Catalunya sortia la darrera persona.

Ara bé, la capçalera principal va arribar a Estació de França cap a un quart de set i fins a tres quarts de vuit no va arribar el darrer bloc de la manifestació, així que evidentment hi havia més de dues-centes mil ànimes. Quantes exactament? 700.000? Ni idea.

Frases i consignes corejades? Moltes i algunes de molt enginyoses, com per exemple el "Per demà Magdalena per esmorzar". Però les que més van sonar, sens dubte, van ser els crits de "Som una nació" i "Independència".

Tot va anar en un ambient molt tranquil i força familiar. Tan sols xiulades davant la seu dels sindicats a Via Laietana i a la Delegació del Govern.